Plus
Δοκιμάστε τον premium λογαριασμό
0   προϊόν(τα)
#
0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο

Φίλτρο αέρα για τη μοτοσικλέτα σας

Κατάστημα ανταλλακτικών μοτοσικλετών – Επιλέξτε το μοντέλο της μοτοσικλέτας σας:
1
2
3

Παραγγείλτε οικονομικά Φίλτρο αέρα για μοτοσικλέτες

 • Safe Order 200 μέρες για
  Ασφαλής Παραγγελία 200 μέρες
Τεράστια διαδικτυακή συλλογή από μάρκες moto Φίλτρο αέρα

Φίλτρο αέρα Για Τοπ μάρκες μοτοσικλετών

 • Μεγάλο σκούτερ Μοτοποδήλατο Φίλτρο αέρα για PIAGGIO MOTORCYCLES σε αρχική ποιότητα
 • Μεγάλο σκούτερ Μοτοποδήλατο Φίλτρο αέρα για YAMAHA MOTORCYCLES σε αρχική ποιότητα
 • Μεγάλο σκούτερ Μοτοποδήλατο Φίλτρο αέρα για SYM MOTORCYCLES σε αρχική ποιότητα
 • Μεγάλο σκούτερ Μοτοποδήλατο Φίλτρο αέρα για KYMCO MOTORCYCLES σε αρχική ποιότητα
 • Μεγάλο σκούτερ Μοτοποδήλατο Φίλτρο αέρα για KAWASAKI MOTORCYCLES σε αρχική ποιότητα
 • Μεγάλο σκούτερ Μοτοποδήλατο Φίλτρο αέρα για VESPA MOTORCYCLES σε αρχική ποιότητα
 • Φίλτρο αέρα APRILIA MOTORCYCLES Μεγάλο σκούτερ Μοτοποδήλατο
 • Φίλτρο αέρα KTM MOTORCYCLES Μεγάλο σκούτερ Μοτοποδήλατο
 • Φίλτρο αέρα HONDA MOTORCYCLES Μεγάλο σκούτερ Μοτοποδήλατο
Περισσότερα

Φίλτρο αέρα για μοτοσικλέτες: Οι κορυφαίοι σε πωλήσεις του καταλόγου μας

Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι αυτά που αγοράζονται συχνότερα από τον κατάλογο Φίλτρο αέρα μας. Η ευρεία γκάμα προϊόντων από κορυφαίες μάρκες, θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε σε προνομιακές τιμές και να διασφαλίσετε τη βέλτιστη εφαρμογή στο σας μοτοσικλέτα.

Τα φίλτρα αέρα μοτοσικλέτας κάνουν τον καθαρισμό του αέρα ο οποίος εισέρχεται στον κινητήρα. Εμποδίζουν τα μικρού μεγέθους λειαντικά σωματίδια από την εισαγωγή τους μέσα στον κινητήρα, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό τον κίνδυνο πρόωρης φθοράς.

Τα είδη των φίλτρων αέρα της μοτοσικλέτας

Με βάση το υλικό κατασκευής τους:

 • Από χαρτί. Συνήθως, χαρακτηρίζονται αρκετά οικονομικά και αντενδείκνυνται για οχήματα των οποίων γίνεται συχνή χρήση σε οδοστρώματα με πολύ σκόνη. Ο κύκλος ζωής τους διαφέρει με βάση το μοντέλο της μοτοσικλέτας. Παραδείγματος χάρη, για κάποιες μοτοσικλέτες ανέρχεται στα 5.000 με 8.000 χλμ, ενώ για άλλες φτάνει έως και τις 24.000 χλμ. Κάθε 6.000 με 8.000 χλμ συνιστάται να ελέγχετε τα τμήματα και να τα αλλάζετε, εφόσον κρίνεται αναγκαίο.
 • Από αφρό. Μπορούν και συγκρατούν μεγάλη ποσότητα ρύπων. Συνήθως, με τέτοια φίλτρα είναι εφοδιασμένες οι μοτοσικλέτες των οποίων γίνεται χρήση σε περιοχές με σκόνη. Τα συγκεκριμένα τμήματα απαιτούν καθάρισμα και εμποτισμό με ειδικό λάδι. Τα χρονικά διαστήματα συντήρησης αναγράφονται στο εγχειρίδιο του οχήματος και στις πιο πολλές περιπτώσεις, κυμαίνονται από 2.000 μέχρι 10.000 χλμ. Κανονικά, οι κατασκευαστές των μοτοσικλετών που εξοπλίζονται με τα συγκεκριμένα τμήματα, δεν συνιστούν ορισμένα χρονικά διαστήματα αλλαγής, ωστόσο συνιστούν τον έλεγχο του αφρού όσον αφόρα στην ακεραιότητά του, κάθε φορά που καθαρίζεται το φίλτρο. Αν σκιστεί το φίλτρο, θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα με ένα καινούριο τμήμα.
 • Πλεκτό μη υφασμένο ύφασμα. Ονομάζονται επίσης και φίλτρα υψηλής (ελευθέρας) ροής. Χρησιμεύουν, συχνά, στην αναβάθμιση της μοτοσικλέτας, διότι έχουν τη δυνατότητα να βελτιστοποιούν τα δυναμικά της χαρακτηριστικά. Είναι εμποτισμένα με ειδικά μέσα. Η συντήρησή τους θα πρέπει να γίνεται κάθε 4.000 με 5.000 χλμ. Στο σύνολό τους, τα συγκεκριμένα φίλτρα αέρα μοτοσικλέτας έχουν διάρκεια ζωής έως και 250.000 χλμ.

Βλάβες: αίτια και συμπτώματα

 • Φράξιμο. Αποτελεί αναπόφευκτη συνέπεια της ιδιαίτερα μακράς χρήσης του τμήματος. Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία ενδέχεται να διαπιστωθεί από τη μείωση της ισχύος του κινητήρα, ιδίως κατά την επιτάχυνση στις μέσες σ.α.λ. Επίσης, κατά το γρήγορο άνοιγμα της χειρολαβής (καλάμι) του γκαζιού με τον κινητήρα στο ρελαντί, ενδέχεται να βγει μαύρος καπνός από το σωλήνα της εξάτμισης. Εκτός από αυτό, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να αυξηθεί μέχρι και κατά 10%.
 • Σκίσιμο του στοιχείου φιλτραρίσματος. Ως συνέπεια αυτού, εισέρχονται ρύποι μέσα στον κινητήρα, γεγονός το οποίο επιφέρει την πρόωρη φθορά των τμημάτων του και κυρίως, των εμβόλων. Ο κινητήρας κατά η λειτουργία του, ενδέχεται να παράγει ήχους χτυπήματος. Ένα από τα αίτια του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί η απρόσεκτη συντήρηση της μονάδας.
 • Μειωμένη ικανότητα ροής αέρα από το χαρτί. Αυτό προκύπτει, τις περισσότερες φορές, ως συνέπεια της υγρασίας κατά το πέρασμα από κάποια λακκούβα με νερό και γίνεται εμφανές από την πιο υψηλή αντίσταση στον αέρα, η οποία επιφέρει πιο αργή απόκριση του γκαζιού.

Συμβουλές για τον τρόπο συντήρησης και αντικατάστασης των φίλτρων αέρα των μοτοσικλετών

 • Για τον καθαρισμό των τμημάτων, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικούς παράγοντες. Μην κάνετε χρήση βενζίνης ή άλλου είδους επιθετικών χημικών ουσιών για το συγκεκριμένο σκοπό: ασκούν αρνητική επίδραση στο τμήμα.
 • Το τμήμα δεν πρέπει να τοποθετείται στραβά και το στοιχείο φιλτραρίσματος θα πρέπει να είναι εφαρμόζει όσο πιο σφικτά γίνεται.

AUTODOC: αποκλειστικά υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά μοτοσικλέτας

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, κάνουμε συχνές προσφορές. Εκμεταλλευτείτε τις επωφελείς προσφορές μας αμέσως τώρα και αγοράστε φίλτρα αέρα για μοτοσικλέτες, ξοδεύοντας όσο γίνεται πιο λίγα χρήματα.